Oversigtsside
Vælg bælg
            Foto: Wikimedia Bælgfrugter kan blive en vigtig komponent i en mere plantebaseret kost, men vi har stadig begrænset viden om deres indhold af metabolitter. Artiklen                    
                Enzymet glucoseoxidase – en status i 100-året for Detlev Müllers opdagelse
            Elektrokemisk måling af GOx-niveau. Til venstre GOx-stripelektrode; i midten skema for mediatorstyret glucoseoxidation; til højre subkutant indsat GOx-modificeret mikronål. Artiklen har været bragt i Dansk                    
                Vil du stå i spidsen for et af Danmarks ældste fagblade – Dansk Kemi søger ny redaktør
            Illustration: Trine Plass Da vores redaktør, Hanne Christine Bertram, stopper, søger vi en redaktør til et af Danmarks ældste fagtidsskrifter, Dansk Kemi. Dansk Kemi bringer                    
                Hvad laver lermineralet vermiculiti laboratoriet?
            Vermiculit efter opvarmning, hvor planerne åbner sig, til venstre. SEM-billede er taget af Pia Bomholt Jensen, Interdisciplinary Nanoscience Center – iNANO, Aarhus Universitet. I 2023                    
                Er kokain protoneret, når det binder til dopamintransporteren?
            Foto: Wikipedia Vi har undersøgt, hvordan pH-forholdene er, når lægemidlet binder til dets vigtigste target. Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 2, 2025                    
                Både Techmedia og mange fagfolk vil savne Marianne Dieckmann
            Foto: Michael Barrett Boesen Det er med stor sorg, at vi må fortælle, at vores hjertevarme og altid positive kollega – og ven – Marianne                    
                Chr. Hansen A/S, osteløbe og teknologispring
            Til brug for fremstillingen af bakteriekulturer købte Chr. Hansen i 1993 en grund i Avedøre og opførte en frysetørringsfabrik med tilhørende fermenteringsenhed og lagerfaciliteter. I                    
                Fra forskning i nanosikkerhed til mere sikker håndtering af nanomaterialer i arbejdsmiljøet
            Illustration: Freepik NFA har udgivet en videnskabelig artikel om NFA's samfundsmæssige aftryk på kemiområdet. Den beskriver, hvordan forskning i nanosikkerhed er omsat til mere sikker                    
                Sulfitter. Sulfo. Sulfonater og sulfater. Sulfa. Sulfy. Sulfider. Sulfan
            Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 4, 2025 og kan læses uden illustrationer, strukturer eller ligninger herunder(læs originalartiklen her) Hvad er fælles for                    
                Jubilæumsudgaven af Labdays i Aarhus er kommet godt fra start
            Lige fra morgenstunden stod de første besøgende klar til at komme ind på LabDays messen, der i år afholdes i smilets by, Aarhus. Her kunne                    
                Kvantealgoritmer og kemisk forståelse i åbne systemer
            Foto: Wikimedia Fra myten om den heroiske beregning til realistiske simuleringer af elektronoverførsel i åbne systemer med hukommelse. Artiklen har været bragt i Dansk Kemi                    
                Grøn kemi, affald og plast
            Grøn kemi – læren om hvordan kemi udføres bæredygtigt og sikkert – bliver kun vigtigere. Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 4, 2025                    
                Det gyldne mikrobiom: Tarmbakterier som kilde til det essentielle B-vitamin riboflavin
            Riboflavin er et essentielt vitamin, der spiller en nøglerolle for vores sundhed samt for at opretholde et sundt tarmmikrobiom. Artiklen har været bragt i Dansk                    
                Antibiotikaresistens i vores naturlige miljøer
            Spredning af antibiotikaresistens kan ske via mineraloverflader. Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 3, 2025 og kan læses uden illustrationer, strukturer eller ligninger                    
                Nye metoder giver indsigt i plantebaseret strukturdannelse
            Pickled radish on white background Et afsluttet ph.d.-projekt fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet. Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 3, 2025                    
                Hofmeister – nem at anvende, svær at forstå
            Foto: Freepik Franz Hofmeister opløste æggehvide i vandige saltopløsninger. En artikel fra 1888 beskriver, hvordan nogle ioner får proteiner til at udfælde, mens andre ioner                    
                Hent flere

