En af verdens største internationale virksomheder, DuPont, har tildelt professor, dr. scient. Ole G. Mouritsen DuPont Nutrition & Health Science Medal for Excellence in Food Science (2016). Prisen er international og gives for fremragende forskningsarbejde, som også kan finde anvendelse inden for industrien. Det er første gang, prisen, som er på 250.000 kroner, uddeles.
Mouritsen, der er professor i biofysik ved SDU og leder af MEMPHYS-Center for Biomembranfysik, er også leder af Nordea-fondens center Smag for Livet samt præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi. Han har i en årrække arbejdet med overførsel af viden fra grundlæggende fysik og kemi til en forståelse af fødevarers struktur og smag og har i den forbindelse skrevet flere bøger, som er udkommet både på dansk og i udlandet. Mouritsen er desuden kendt for sit omfattende arbejde med at kommunikere resultaterne af forskningen ud til den brede offentlighed.
I motivationen for prisen nævnes det unikke grundforskningsarbejde, der udføres ved MEMPHYS på SDU inden for molekylær biofysik og den fysiske kemi af makromolekyler og biologiske membraner. Specielt fremhæves betydningen af dette arbejde i forbindelse med overførsel til anvendelser inden for moderne fødevareforskning og -industri.
Paradoksalt kommer denne store internationale anerkendelse på et tidspunkt, hvor SDU, som konsekvens af regeringens besparelser, har besluttet at nedlægge det forskningscenter, MEMPHYS, hvor det prisbelønnede arbejde foregår, og i den forbindelse indstillet flere af centerets internationalt anerkendte forskere til afskedigelse.