Ny teknologi til sikker desinfektion af laboratorier og renrum

Spectral Blue desinfektionsenheder bruger kviksølvfri, langtidsholdbare blå LED’er.

Spectral Blue™ Multi-Wavelength, High-Intensity Blue Light (MWHI) teknologi er en helt ny og skånsom metode til sikker desinfektion af laboratorier og renrum – næsten uden brug af kemikalier eller UV lys

Spectral Blue desinfektionsenheder bruger kviksølvfri, langtidsholdbare blå LED’er. De er sikre for mennesker og miljø og har en levetid på op til 50.000 timer uden vedligeholdelse. De er nemme at håndtere og det tager f.eks. kun 30 sekunder at opgradere dit LAF kabinet med en Spectral Blue SALO desinfektionsenhed.

LED Tailor, et life science firma fra Finland, har udviklet denne patenterede teknologi, som effektivt eliminerer uønsket mikrobiel kontaminering i renrum, laboratorier og sundhedssektoren. Den nye metode er ufarlig for medarbejdere og miljøet og kan eliminere selv de mest vanskelige former for mikrober, multi-resistente stammer og biofilm.

  • Spectral blue’s teknologi er baseret på synligt blåt lys og opererer ved specifikke antimikrobielle bølgelængder mellem 405 og 470 nanometer
  • UV-fri og kemikaliefri = 100% sikker for mennesker og materialer
  • Kan eliminere mikrober ved at aktivere lysabsorberende forbindelser, som ikke er til stede i menneskelige celler
  • Kan eliminere bakterier samt, gær og skimmel inklusive multiresistente stammer som MRSA
  • Egnet til kontinuerlig brug. Den daglige dosis blåt lys akkumuleres og selv korte cyklusser vil have en effekt
  • Bæredygtig – Lang levetid – Ingen kviksølv

Blå lys muliggør automatiseret og kontinuerlig desinfektion, hvor desinfektionen foregår hele tiden, når et rum er ubemandet. Dette sikrer adskillige kortere og længere desinfektionscyklusser i løbet af en dag, hvilket holder faciliteterne på et højt hygiejneniveau hele dagen.

Høj-impact anvendelsesområder inkluderer personale- og materialerum i renrum, biosikkerhedsskabe, laminare flow skabe og sikkerhedskabinetter. Ledende medicinalvirksomheder, fødevarevirksomheder og laboratorier har allerede testet og taget teknologien i brug.

Der er også over 2000 peer-reviewed artikler om den antimikrobielle effekt af synligt blå lys.

Kontakt Holm & Halby, Produktspecialist Christian Bardram Holm på mail cbh@holm-halby.dk eller tlf. 4326940