Spar energi med bæredygtige vakuumløsninger

Busch Vacuum Solutions har nu introduceret den første vakuumpumpe i den nye DX-serie på markedet, dvs. COBRA DX 0950 A. Det er en tørvakuumpumpe med topmoderne skruevakuumteknologi med glimrende driftsegenskaber, høj damp- og partikeltolerance og ekstremt energieffektiv drift.

COBRA DX 0950 A. Kilde: Busch Vacuum Solutions.

Den højeffektive COBRA DX 0950 A er perfekt til mange grove og medium vakuumanvendelser, såsom solcelleindustrien, fremstilling af litiumbatterier, tørring, fødevarepakning, coating, vakuumovne eller som kernen i et centraliseret vakuumsystem.

Med frekvensomformerteknologi med variabel hastighed dækker den nye COBRA DX 0950 A pumpehastighedsområdet op til 950 m³/t og opnår et sluttryk på op til 0,01 hPa (mbar). Alle driftsdata registreres og gemmes løbende.

Takket være plug-and-pump-konceptet er COBRA DX 0950 A brugervenlig og nem at håndtere. Yderligere installation er ikke nødvendig før opstart. En berøringsskærm med intuitiv menunavigation giver mulighed for at styre de vigtigste funktioner. Takket være den intelligente drev-enhed med variabel hastighedsregulering og forskellige valgmulige driftstilstande kan der til enhver tid opnås et optimalt vakuumniveau. Dette nedsætter energiforbruget og sørger for, at vakuumpumperne altid kører under optimale betingelser, så driftsomkostningerne holdes på et minimum.

Inklusiv de vigtigste fordele ved den gennemprøvede COBRA NX PLUS optager COBRA DX 0950 A derudover også mindre plads på grund af dens optimerede pladsbehov. Derfor er det det perfekte kompromis mellem standardversionen af COBRA NX og den avancerede version af COBRA NX PLUS. Desuden sørger det patentbeskyttede, selvafbalancerende skruedesign på COBRA DX 0950 A for de laveste vibrationsniveauer og den mest lydsvage drift. Skruerne er fremstillet af en enkelt støbning og har ingen mellemrum. Dette forebygger indtrængen af procesvæsker og -partikler samt rust og aflejringer. COBRA DX 0950 A bruger effektiv vandkøling, som sørger for ensartet temperaturfordeling i hele pumpehuset og termisk stabilitet gennem hele processen.

COBRA DX 0950 A er baseret på Busch’s anerkendte skruevakuumteknologi. Rent driftsprincip/funktionsprincip betyder, at hverken olie eller andre driftsstoffer er nødvendige under vakuumgenerering. Derfor er den særligt velegnet til anvendelser, hvor kontakt mellem driftsmediet og det pumpede medie skal undgås, eller hvor renrumsbetingelser skal opfyldes.

Der ventes snart yderligere størrelser af COBRA DX.