Clair Scientific, der står bag udviklingen af et nyt digitalt mikroskop, har vundet den prestigefulde pris; Danish Tech Challenge. Udover hæderen, er prisen på 500.000 kr.
Med det nye mikroskop, baseret på helt ny billedteknologi og kunstig intelligens, vil virksomheden gøre laboratorieudstyr meget mere tilgængeligt. Mikroskopet er halvt så stort som almindelige mikroskoper og koster kun en fjerdedel.
De to stiftere bag Clair Scientific arbejder ud fra en filosofi om at det skal være muligt for alle at gøre nye opdagelser inden for life science. På den måde kan flere nye teknologier og lægemidler komme hurtigere på markedet og gavne mennesker overalt i verden.
– Vi er helt overvældede og overraskede. Det har været en fed oplevelse at være med i Danish Tech Challenge og at få lov at pitche på scenen. Nu skal vi ud og bruge penge på at ansætte flere folk, der kan hjælpe os med at sælge. Vi har et produkt, og nu skal vi ud og nå så mange som muligt. Som forskere har vi selv stået i den situation, hvor vi gerne ville have noget, der virkede, og betale minimalt med penge for det. Vi har selv haft laboratorier, som vi skulle køre, og som vi skulle købe udstyr til. Derfor har vi udviklet noget, som vi selv gerne ville have haft, siger de glade vindere og co-foundere i Clair Scientific, Anders Clemen Jakobsen og Hugh Simons.
Clair Scientific er allerede kommet langt med deres virksomhed og det innovative mikroskop. Men for iværksættere, der arbejder med hardware og banebrydende teknologi, er vejen fra den gode idé til en gangbar forretning lang. Det skyldes blandt andet, at vejen præges af udfordringer, der særligt rammer hardware-iværksættere hårdt – for eksempel de meget langvarige produktudviklingsprocesser og det særligt store kapitalbehov.
Kilde: DTU Sciencepark