
DTU investerer en lille halv milliard i en ny bygning dedikeret til forskning, der kan afbøde klimaforandringerne, Climate Challenge Laboratory.
Bygningen skal danne rammen om forskning og udvikling af nye teknologier til den grønne omstilling.
Samfundet ser simpelthen til universitetet efter ny viden, ny teknologi og nye talenter, som kan komme med løsninger på verdens store udfordringer. Der er efterspørgsel efter teknologi til mennesker, som kan bidrage til et bedre og rigere, mere retfærdigt og sikkert liv uden at udtømme naturressourcer eller kompromittere livet på jorden, siger prorektor Rasmus Larsen.
Projekteringen af den nye bygning er netop gået i gang. Den bliver på hele 10.000 kvadratmeter og kommer til at ligge ved siden af bygning 310, som også er en specialiseret forskningsbygning.
Men i modsætning til næsten alle tidligere DTU-byggerier kommer den ikke til at være knyttet til et institut. Tanken er, at den skal fungere som en platform for nye samarbejder på tværs af institutter og fag, forskere og studerende, sektorer og virksomheder, som alle arbejder med at løse klimaudfordringen.
Vi tænker stort og langt frem. Derfor bliver laboratorieindretningen mere generisk end specifik, og huset indrettes med henblik på at skabe de bedste betingelser for både spontane og planlagte møder.”
Rasmus Larsen, prorektor
”Vi tænker stort og langt frem. Derfor bliver laboratorieindretningen mere generisk end specifik, og huset indrettes med henblik på at skabe de bedste betingelser for både spontane og planlagte møder, siger Rasmus Larsen.
Som alt andet nybyggeri på DTU vil også Climate Challenge Laboratory skulle certificeres efter en international standard for bæredygtigt byggeri, DGNB Guld. Men der vil yderligere blive lagt vægt på, at huset får et godt indeklima og kommer til at bestå af materialer, som er valgt med tanke på både CO2-aftryk og livscyklusvurderinger.
Den nye standard hedder DGNB Guld Hjerte. Det skal være et hus, hvor mennesker kan trives og udfolde deres talent bedst muligt.
Kilde: DTU