Samarbejdsorganisationen Greater Copenhagen, der omfatter Skåne, Halland, Sjælland og Hovedstaden samt de tilhørende 85 kommuner, er kommet langt i at markere sig på forskningsområdet, ikke mindst inden det grønne område.
Til gengæld viser en ny analyse, som organisationen selv har iværksat, at det kniber med at skaffe grønne investeringer. I analysen med det halvlange navn “Grøn vækst i Greater Copenhagen – grøn innovation, startups og investeringer”, sammenliger man sig selv med syv andre førende europæiske storbyområder ud fra kriterierne innovation, start-ups og investeringer samt forskning.
Den viser, at Greater Copenhagens stærkeste position er inden for grøn forskning. 3 af regionens universiteter er i top 5 på verdensplan inden for grøn forskning.
Helt så rosenrødt ser det ikke ud indenfor områder som start-ups og investeringer. Her formår fx Stockholm og Berlin formår at tiltrække op til 10 gange mere venturekapital.
Bedre går det at få midler til Foodtech/Bioscience, energi og transport.
– Analysen viser, at Greater Copenhagen har en meget stærk position inden for grøn forskning, og det skal vi være stolte af. Det er glædeligt, at food tech, energi og transport tiltrækker investeringer. Nu skal vi lægge pres på den danske og svenske regering for at få dem til at iværksætte initiativer, der kan tiltrække flere investeringer til grønne startups i regionen, siger Carl Johan Sonesson, formand for Region Skåne og Greater Copenhagen.
At Greater Copenhagen har en udfordring med at tiltrække internationale investeringer sammenlignet med andre metropolregioner, er faktisk ikke nyt. Det fremgår også af en tidligere analyse fra Greater Copenhagen, “Betingelser for fremtidens vækst – en sammenligning af Greater Copenhagen med andre storbyregioner.”
Kilde: Greater Copenhagen