Grøn te giver muligvis en bedre chance for at overleve æggestokkræft, viser et nyt studie, der er offentliggjort i Nature.
Studiet, der er stort international med deltagelse af Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning, har analyseret data fra 6.000 kvinder med æggestokkræft. I studiet har man undersøgt sammenhængen mellem deres forbrug af te og kaffe før diagnosen og overlevelsesraten.
Resultaterne viser, at kvinder, der drak en eller flere kopper grøn te om dagen før deres kræftdiagnose, havde en bedre chance for overlevelse sammenlignet med dem, der ikke drak grøn te.
– Det er meget spændende, at vores hypotese om at grøn te, men ikke andre typer af te og kaffe, kan forbedre overlevelsen efter æggestokkræft er bekræftet, fortæller Allan Jensen, der er seniorforsker ved Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning.
Studiet viste, at de kvinder, som drak 1-2,5 kopper grøn te om dagen, havde 16 procent større chance for at overleve deres kræftsygdom end dem, der ikke gjorde det.
Det er det hidtil største studie af sin slags, hvor man sammenholder effekterne af te, kaffe og overlevelse efter æggestokkræft. Nu er håbet, at der kommer flere studier, der dykker ned i den mulige sammenhæng.
– Vi håber, det kan give os en bedre forståelse af den grønne tes gavnlige virkninger på overlevelsen ved æggestokkræft, siger Allan Jensen.
Læs hele studiet herhttps://www.nature.com/articles/s41416-024-02792-7
Kilde. Kræftens Bekæmpelse