Kunstig fotosyntese kan anvendes til at producere poly-3-hydroxybutyrat, en biologisk nedbrydelig plast. Ved at bruge energi fra lys svarende til sollys og CO2 bruger det kunstige fotosyntesesystem enzymer og en rhodiumkatalysator til at producere en plasten.
Det er et forskerhold fra Osaka Metropolitan University, der står bag processen, hvor man omdanner acetone. Efter 24 timer blev over 60 % acetone omdannet til 3-hydroxybutyrat, der er en stærk vandafvisende polyester, der ofte bruges i emballagematerialer.
Vejen fra acetone til plasttypen er ikke ukendt. Tidligere har et andet forskerhold gjort det samme, men her måtte man oppe i langt højere koncentrationer af CO2 eller natriumbicarbonat.
I tidligere undersøgelser fandt et forskerhold ledet af professor Yutaka Amao fra Research Center for Artificial Photosynthesis ved Osaka Metropolitan University, at 3-hydroxybutyrat kan syntetiseres fra CO 2 og acetone med høj effektivitet, men har kun demonstreret dette ved højere koncentrationer af CO 2 eller natriumbicarbonat.
Kilde: scitechdaily