
Den grønne omstilling af vores fødevareproduktion får et økonomisk rygstød. 24 projekter har fået tilsagn om samlet 169 millioner kroner fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP. Samtidig er en ny ansøgningsrunde med yderligere 100 millioner kroner åben.
Der er store gevinster at hente for både klima og miljø, når vi udvikler grønnere fødevarer og smartere produktionsmetoder.
Projekterne spænder vidt – fra nye plantebaserede ingredienser og klimavenlige proteinkilder til teknologier, der reducerer brugen af pesticider og mindsker madspild.
Hvert år uddeler GUDP midler til projekter, der skubber på den grønne udvikling i fødevaresektoren.
I år har de udvalgte projekter bl.a. fokus på udvikling af nye fødevarer og ingredienser, reduktion af klimagasudledninger, reduktion af kvælstof, fosfor og pesticider i vandmiljøer eller at mindske ressourcespildet i fødevareproduktionen.
Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri