DTU præsenterer en ny bachelorretning – Life Science og Teknologi. Den er målrettet til de studerende, der ønsker at udforske koblingen mellem naturvidenskab og levende systemer. Efter et fælles introforløb specialiserer man sig inden for bioteknologi, biomedicin eller bioinformatik.
Det er tanken, at man på retningen lærer at anvende viden om levende systemer til at designe teknologiske løsninger inden for biologiske, bioteknologiske og sundhedsfaglige områder.
Life Science og Teknologi retter sig mod flere forskellige kandidatretninger og kan blandt andet føre til arbejde med udvikling af nye lægemidler eller en mere bæredygtig produktion af fødevarer, energi og materialer. Vælger man bioinformatiksporet, kan man komme til at arbejde med analyse af store mængder biologisk data, f.eks. ved sygdomsudbrud som den igangværende pandemi.
Fokus på bæredygtighed og innovation
De første tre semestre på Life Science og Teknologi får man en bred viden om life science med kurser i molekylærbiologi, biokemi, mikrobiologi, kemi, bioinformatik og matematik. Man vil også fra starten lære at bruge programmeringsværktøjer og at anvende statistik på store datasæt, som genereres i laboratoriet.
-Gennem hele uddannelsen er der fokus på, at man også anvender de ting, man lærer, i praksis. Vi kombinerer laboratoriearbejdet med det, vi kalder design build-projekter, hvor man skal bruge sin teoretiske viden på et konkret, ingeniørmæssigt problem inspireret af, hvad der foregår i det virkelige liv, siger studielederen, professor Mads Hartvig Clausen.
Uddannelsen har et stort fokus på bæredygtighed. Den tænkes ind i alt, hvad der foregår på studiet, og de studerende trænes til altid at overveje bæredygtighedsaspektet, når de vælger materialer og arbejder med fødevarer eller lægemidler.
De vil også gennem hele studiet blive gjort bevidste om innovation, idet de både lærer at skabe nye løsninger og får indsigt i, hvordan man får dem ud at gøre gavn i samfundet.
Den sidste halvdel af studiet specialiserer man sig inden for et af de tre hovedområder: bioteknologi, biomedicin eller bioinformatik. Her vælger man de kurser, der interesserer en, og sammensætter sin uddannelse, så den passer til ens individuelle interesser.