
Fremtidens øl ser ud til at koste mere og have en dårligere smag. Årsagen skal findes i den humle, som høstes fra de europæiske humlefarme.
I et omfattende studie, der er blevet offentliggjort i Nature, har forskere analyseret høsten fra humlefarmene mellem 1971 og frem til 2018, og resultatet er nedslående – der er en klar reduktion af både mængde af selve humlen og syreindholdet, der giver øl dens særlige smag og bitterhed.
Årsagen tilskrives klimaforandringer, og med mindre der udvikles enten nye dyrkningsformer til de eksisterende planter eller helt nye planter, vil ølelskere gå en trist fremtid i møde.
Forskere bag undersøgelsen har anvendt de nuværende klimamodeller, og kan på baggrund se, at der vil ske en yderligere reduktion i humlen frem mod 2050.
De første tiltag til at redde øllet er dog allerede i gang. En af metoderne er at dyrke de nuværende humlearter i drivhuse, så man på den måde kan sikre både mængden og det nødvendige syreindhold.
Kilde: svt