ReefCircular udvider nu sine aktiviteter uden for Danmarks grænser og har indgået en aftale med deres første britiske kunde i et nyt projekt ved Loch Craignish på Skotlands vestkyst.
Sammen med The Kelp Conservation Initiative, Seawilding, The Scottish Association of Marine Science og Anemo Robotics vil ReefCircular bidrage til restaureringen af den lokale bestand af hjemmehørende østers, der er truet af overfiskeri. Projektet markerer en vigtig milepæl for ReefCircular, der sigter mod en større international ekspansion.
I projektet skal ReefCircular levere 15 specialdesignede østersrevmoduler fremstillet af biobeton, som er udviklet til at skabe optimale levesteder for østers og andre marine arter. Disse moduler er unikke, da de kan tilpasses til specifikke arter og miljøer, og deres design fremmer biodiversitet ved at tilbyde skjulesteder, fødekilder og støtte naturlig reproduktion.
Projektet er finansieret af Marine Fund Scotland, en national fond fra den skotske regering, der støtter forskning, udvikling og biodiversitetsprojekter relateret til havbevaring. Derudover har ReefCircular modtaget match funding fra både Fishmongers Company og investeringsfonden Marshall Wace. Dette finansielle fundament giver ReefCircular mulighed for at gennemføre deres første pilotafprøvning af biobeton-materialet, som forventes at have stor betydning for fremtidige marine restaureringsprojekter.
Med dette projekt positionerer ReefCircular sig som en førende aktør inden for maritim biodiversitetsrestaurering, ikke kun i Skotland, men også på globalt plan. Ifølge co-founder og arkitekt Kathryn Larsen er projektet i Loch Craignish et bevis på den stigende internationale efterspørgsel efter fleksible og specialiserede løsninger til genopretning af marine levesteder. Erfaringerne fra tidligere projekter i Danmark, såsom arbejdet i Hundested, har allerede vist, at kunstige rev kan tiltrække et rigt dyreliv.
– Det her projekt bekræfter den stigende internationale efterspørgsel efter vores løsninger, som kan tilpasses til specifikke arter og miljøer. Vores arbejde i Skotland vil ikke kun bidrage til økosystemet dér, men også fungere som en model for lignende genopretningsprojekter i andre lande med truede marine levesteder, herunder Danmark, der lider af mange af de samme udfordringer, som vi ser i UK, siger Kathryn Larsen.
Markedet for marine restaureringsløsninger vurderes til at være omkring 1,9 milliarder dollar, og ReefCircular har planer om at udnytte dette potentiale ved at udvikle skræddersyede løsninger til forskellige marine miljøer.
Kilde: ReefCircular