Det viser et ph.d.-studie udført af Ditte Baun Hermund ved DTU Fødevareinstituttet. Hendes arbejde har bl.a. vist, at antioxidanter i blæretang kan forhindre harskning af fiskeolier, der tilsættes berigede fødevarer som f.eks. müslibarer. Mere forskning i antioxidanternes struktur og virkning er dog nødvendig, før fødevare-, kosmetik- og medicinalindustrien kan tage dem i brug.
Antioxidanterne er desuden multifunktionelle og kan dermed – i modsætning til mange syntetiske antioxidanter – bruges i en række produkter.
Studiet har også åbnet muligheden for brug af miljøvenlige metoder til udvinding af antioxidanterne. Varmt vand under højt tryk er med succes brugt til at trække antioxidanter ud af tangen. Acetone eller ethanol, som tidligere har været brugt til udvinding, viser studiet også er meget effektive i forhold til blæretang.
En udenlandsk virksomhed har allerede vist interesse for at udvinde antioxidanter fra blæretang og har haft en indledende snak med DTU Fødevareinstituttet om et samarbejde.